ALLT OM HONUNG
Müsli med honung

Honungsmüsli

Honungsmüsli eller honungsgranola ger en bra start på dagen och är lättare att göra än du tror. Receptet räcker till cirka 5-15 portioner beroende på hur mycket du konsumerar, dubbla mängden vid större behov. Servera din honungsmüsli till frukost, mellanmål eller dessert.

Prova att blanda olika sorters gryn och flingor vid tillgång. I receptet tillsätter vi honung och vegetabilisk olja efter rostning för skonsam uppvärmning, men du kan välja att rosta allt, inklusive eventuell smaksättning om du föredrar det.

Ingredienser

4 dl havregryn (har du rågflingor, kornflingor eller veteflingor kan du ta en del utav varje sorts flingor/gryn)
1/2 dl honung
2 msk rapsolja

Eventuell smaksättning

Torkad frukt, t.ex. äpple, päron
Torkade bär, t.ex. blåbär, lingon, vinbär, russin
Frön, t.ex. sesamfrö, solroskärnor
Nötter, t.ex. valnötter, hasselnötter
Vetegroddar (tillsätts efter rostning)
Krydda, mald, t.ex. kanel, kardemumma eller ingefära

Till servering

Yoghurt, filmjölk eller glass.
Färsk frukt eller bär vid säsong.
Extra honung till topping.

Tillagning

  1. Rosta havregryn (och eventuella andra flingor/gryn) på bakplåt cirka 10-15 minuter i ugn på cirka 150-180°C.
  2. Tillsätt honung och rapsolja i de varma flingorna och blanda väl.
  3. Låt müslin svalna och förvara i glasburk med tätslutande lock.
  4. Förgyll din honungsmüsli ytterligare med t.ex. torkad frukt eller bär, frön, nötter eller vetegroddar, och kanske lite malen ingefära, kanel eller kardemumma om du gillar det.
  5. Servera på yogurt, filmjölk eller glass. Garnera med färsk frukt eller bär om säsongen tillåter och så lite extra honung på toppen så klart!
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: