ALLT OM HONUNG
Blåbärsaft med honung | ALLT OM HONUNG

Blåbärssaft med honung

Gör egen saft av färska eller frysta blåbär och söta med honung. Här är ett enkelt recept.

Ingredienser

1,5 liter blåbär
4 dl vatten
500 g honung, eller efter smak

Gör så här

  1. Koka upp vattnet och häll i blåbären.
  2. Låt koka ca 5-10 minuter tills bären brister i skalen.
  3. Häll i en silduk och låt självrinna ca 30-60 minuter i en kastrull.
  4. Koka upp vätskan. Rör ner honungen direkt, eller och låt svalna till cirka 40°C om du inte vill pastörisera honungen.
  5. Tappa i flaska med kork, förvara i kyl och konsumera inom någon vecka. Eller frys in blåbärssaften i flexibel förpackning.
  6. Saften är koncentrerad och späds med vatten vid servering.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.