Braständare med bivax och kottar | ALLT OM HONUNG. Foto copyright © ARTCOPY AB.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Honung som konserveringsmedel
Lägg en matsked smält honung överst på den nykokta marmeladen eller sylten i burken. Honungen lägger sig som ett konserverande skikt över sylten.
Läs mer om honung Läs boken Honung
Honungspäron i rödvin
Päron marinerade i rödvin, honung och kryddor. Servera som dessert med vispad grädde. Tänk på att förbereda denna dessert minst ett dygn innan servering. 4 portioner Ingredienser 4 stora päron eller 8 små Lag 6 dl rött...
Jordgubbssylt med honung
Sylt av jordgubbar och honung. Servera t.ex. till våfflor, pannkakor eller glass. Ingredienser Ca 1 kg jordgubbar Ca 500 g honung Gör så här Rensa och skölj jordgubbar. Skär stora jordgubbar i mindre bitar. Lägg...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Tips för lyckad övervintring av bisamhällen
- Höstens kurser i biodling
- Björnens söta stöt kostade odlaren 50 kilo honung
- 80% fuskhonung i tyska butiker
- Snart måste importerad honung och andra biodlingsprodukter komma från listade anläggningar
- Biodlingskalender: Oktober
- Cementhonung
- Biodlarens fasa – stort utbrott av cementhonung
- Tappet: Årets honungsskörd backade 30 procent
- Biodlarnas skräck – cementhonung i kuporna