ALLT OM HONUNG
Ingefärssås med honung

Ingefärssås med honung

Sås med ingefära och honung. Passar till stekt fisk, gärna panerad med kokos.

4 portioner

Ingredienser

2 msk olja
2 msk fint riven ingefära
2 vitlöksklyftor
2 msk honung
2 dl fiskbuljong
1 1/2 dl apelsinsaft
1 tsk tomatpuré
1 1/2 – 1 tsk majzenamjöl
1-2 msk äppelcidervinäger
Sambal oelek eller chiliflakes
Salt

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en panna eller kastrull, fräs ingefära och pressad vitlök.
  2. Tillsätt apelsinsaft, fiskbuljong, honung och tomatpuré.
  3. Låt koka upp, ta från värmen och red med majzena utrörd i lite vatten.
  4. Smaka av med vinäger och kryddor.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: