Recept på chokladkaka med honung och knäckigt täcke av kokostosca. Servera till fikat eller som dessert.
4 portioner
Ingredienser
2 st ägg
1 dl honung
50 g smör
100 g mörk choklad
0,5 dl kakao
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smör och ströbröd till form
Kokostosca-glasyr
1 dl kokosflingor
1 dl honung
100 g smör
1 msk vetemjöl
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smöra en bakform ca 20-25 cm och strö över ströbröd.
- Vispa ägg och honung pösigt.
- Smält smör och mörk choklad i en kastrull.
- Blanda den smälta smör-chokladen, kakao, vetemjöl och bakpulver i den vispade ägg-honungen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- Blanda ingredienserna till glasyren under lätt värme och bred den över kakan.
- Baka ytterligare 5-10 min på 220°C värme.
- Låt svalna. Servera gärna med en klick grädde.