Fikonmarmelad med honung

Fikonmarmelad med honung

Gott till saffransscones med honung eller ostbrickan.

Ingredienser

8 st torkade, ekologiska fikon
1 dl glögg
2 st stjärnanis
1 lagerblad
1 dl honung

Tillagning

Skär fikonen i småbitar. Lägg dem i en kastrull och häll på glöggen. Lägg i lagerblad och stjärnanis.

Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter.

Tillsätt honung, koka upp igen och låda sjuda tills marmeladen är fast, ca 10 min.

Ta bort kryddorna och fyll upp i en burk. Sätt på lock och låt svalna. Förvara i kylskåp.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: