ALLT OM HONUNG
Fikonmarmelad med honung

Fikonmarmelad med honung

Marmelad med fikon och honung, gott till saffransscones eller ostbrickan.

Ingredienser

8 st torkade, ekologiska fikon
1 dl glögg
2 st stjärnanis
1 lagerblad
1 dl honung

Gör så här

  1. Skär fikonen i småbitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt glögg, lagerblad och stjärnanis.
  2. Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter.
  3. Tillsätt honung, koka upp igen och låda sjuda tills marmeladen är fast, ca 10 min.
  4. Ta bort kryddorna och fyll upp i en burk.
  5. Sätt på lock och låt svalna.
  6. Förvara i kylskåp.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: