ALLT OM HONUNG
Honungsglass

Honungsglass

Recept på glass gjord med äggulor, mjölk och honung. Honungsglass förbereds helst dagen före servering.

Ingredienser

5 äggulor
5 dl mjölk
2-2 1/2 dl honung

Eventuell smaksättning

Färska hackade eller finstötta torkade blad från timjan eller lavendel.

Till servering

Färska bär eller en sås av frysta bär
Färska myntablad

Gör så här

  1. Vispa gulorna i en kastrull, tillsätt mjölken och honungen, värm det hela och låt det sjuda, medan du rör om tills det tjocknar.
  2. Vill du ha medelhavssmak – tillsätt då en knapp matsked finhackade, färska eller finstötta torkade blad från timjan eller lavendel.
  3. Häll den svalnade massan i en burk med lock och frys den helst över en natt.
  4. Låt tina i kyl ca 20 min före servering.
  5. Servera med färska bär eller en sås av mosade frysta bär.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: