ALLT OM HONUNG
Chokladkaka med honung och kokostosca

Chokladkaka med honung och kokostosca

Recept på chokladkaka med honung och knäckigt täcke av kokostosca. Servera till fikat eller som dessert.

4 portioner

Ingredienser

2 st ägg
1 dl honung
50 g smör
100 g mörk choklad
0,5 dl kakao
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smör och ströbröd till form

Kokostosca-glasyr

1 dl kokosflingor
1 dl honung
100 g smör
1 msk vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smöra en bakform ca 20-25 cm och strö över ströbröd.
  3. Vispa ägg och honung pösigt.
  4. Smält smör och mörk choklad i en kastrull.
  5. Blanda den smälta smör-chokladen, kakao, vetemjöl och bakpulver i den vispade ägg-honungen.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  7. Blanda ingredienserna till glasyren under lätt värme och bred den över kakan.
  8. Baka ytterligare 5-10 min på 220°C värme.
  9. Låt svalna. Servera gärna med en klick grädde.


vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

error: