ALLT OM HONUNG
Chokladkaka med honung och kokostosca

Chokladkaka med honung och kokostosca

Recept på chokladkaka med honung och knäckigt täcke av kokostosca. Servera till fikat eller som dessert.

4 portioner

Ingredienser

2 st ägg
1 dl honung
50 g smör
100 g mörk choklad
0,5 dl kakao
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smör och ströbröd till form

Kokostosca-glasyr

1 dl kokosflingor
1 dl honung
100 g smör
1 msk vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smöra en bakform ca 20-25 cm och strö över ströbröd.
  3. Vispa ägg och honung pösigt.
  4. Smält smör och mörk choklad i en kastrull.
  5. Blanda den smälta smör-chokladen, kakao, vetemjöl och bakpulver i den vispade ägg-honungen.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  7. Blanda ingredienserna till glasyren under lätt värme och bred den över kakan.
  8. Baka ytterligare 5-10 min på 220°C värme.
  9. Låt svalna. Servera gärna med en klick grädde.


Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: