Citronmousse med honung

Citronmousse med honung

Frisk mousse med citron och honung. 4-8 portioner.

Ingredienser

60 g smör
3 st ägg
1 1/2 dl honung
1-2 st citron, saft (och raspat skal om du vill)
3 dl vispgrädde

Tillagning

Raspa skal och pressa saft ur 1 eller 2 citroner beroende på storlek.

Vispa ägg och honung krämigt.

Smält smör i en kastrull och rör ner ägg- och honungs-blandningen.

Värm på låg värme och rör konstant tills krämen tjocknar.

Flytta kastrullen från plattan, rör ner citronsaft (och eventuellt citronrasp) och låt svalna.

Vispa grädde och rör ihop med citron- och honungs-krämen.

Häll upp i glas och ställ i kylen i några timmar eller till nästa dag.

Dekorera med t.ex. myntablad, citronrasp eller riven choklad vid servering.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: