ALLT OM HONUNG
Havregrynsgröt med honung | ALLT OM HONUNG

Havregrynsgröt med honung

Havregrynsgröt ger en rejäl frukost som du står dig bra på långt in på dagen. Toppa med honung, frukt- eller bär efter säsong, hackade nötter, mandlar eller frön. Sedan är det bara att lägga ifrån dig din dumma telefon, kavla upp ärmarna på flanellskjortan och gå ut i naturen för att göra något vettigt. Föredrar du sylt på gröten? Lingonsylt, blåbärssylt, så väl som all sylt, gör du naturligtvis också med honung. Äppelmos med honung också gott på gröt.

Ingredienser

  • 1 dl havregryn per portion
  • 2 dl vatten per portion

Tillbehör

  • Mjölk
  • Honung
  • Frukt och bär, säsongens färska eller torkade
  • Hackade nötter, mandlar eller frön

Gör så här

  1. Mät upp havregryn och vatten i en kastrull. Gröten blir bäst om du lägger på lock på kastrullen under kvällen och låt grynen svälla över natten.
  2. Koka gröten på svag värme 2-5 minuter.
  3. Portionera ut i djupa tallrikar eller skålar.
  4. Toppa med honung, frukt- eller bär efter säsong, hackade nötter eller mandlar, eller frön.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: