Honungslax med tomat och potatis

Honungslax med tomat och potatis.
Ingredienser

4 laxbitar
4 msk honung
2 msk dijonsenap
saft av 1 citron
1/2 röd, hackad chilifrukt
4 stora tomater i bitar eller 8 körsbärstomater
Salt
Rosmarin
Potatis för 4 personer, gärna små

Tillagning

Koka potatisen halvfärdig och dela den.

Värm ugnen till 175°C.

Rör ihop honung, citron och dijonsenap i en kastrull över svag värme.

Salta laxen och lägg den i en smord form.

Pensla laxen med honungsglazen.

Blanda tomaterna och den hackade chilifrukten.

Ringla den resterande glazen över över tomater och chili.

Lägg potatisen runt om.

Krydda om du vill med t ex rosmarin.

Låt stå i ca 25 min i ugnen.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: