ALLT OM HONUNG
Honungslax med tomat och potatis.

Honungslax med tomat och potatis

Lax glaserad i honung med tomater och potatis.

Ingredienser

4 laxbitar
4 msk honung
2 msk dijonsenap
Saft av 1 citron
1/2 röd, hackad chilifrukt
4 stora tomater i bitar eller 8 körsbärstomater
Salt
Rosmarin
Potatis för 4 personer, gärna små

Tillagning

  1. Koka potatisen halvfärdig och dela den.
  2. Värm ugnen till 175°C.
  3. Rör ihop en glaze av honung, citron och dijonsenap i en kastrull över svag värme.
  4. Salta laxen och lägg den i en smord form.
  5. Pensla laxen med honungsglazen.
  6. Blanda tomaterna och den hackade chilifrukten och lägg över laxen.
  7. Ringla den resterande glazen över över tomater och chili.
  8. Lägg potatisen runt om.
  9. Krydda med t.ex. rosmarin.
  10. Låt stå i ca 25 min i ugnen.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: