Enzym som finns i honung härstammar både från nektar och honungsbin.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Honungstryffel
Honung förhöjer smaken i chokladtryffel till höjder ända upp i fjällen. Det här receptet ger ca 40 st oemotståndliga tryfflar att njuta av. Ingredienser 1 1/2 dl vispgrädde 100 g smör 300 g mörk choklad 4 msk honung 1...
Hamburgerbröd med honung
Recept på hamburgerbröd jästa med honung. Dessa bröd är lika goda till burgare som till frukost eller mellis. Ingredienser 5 dl fingervarmt vatten 25 g jäst 1-2 msk honung 2 msk rapsolja 1 msk salt ca 12-13 dl vetemjöl...
Gör egna bivaxljus: Långt ljus
I den här videon visas hur du rullar ett lite längre bivaxljus av vaxmellanväggar med rammåttet Lågnormal. Rullade bivaxljus är det enklaste och snabbaste sättet att tillverka egna ljus av bivax. Vaxmellanväggar handlar...
- Honung
- Recept & Tips
- Biprodukter
- Bok om honung
- Allt om biodling
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.