ALLT OM HONUNG
Ersätt socker med honung | ALLT OM HONUNG

Ersätta socker med honung

Om du vill ersätta socker med honung kan du räkna med att 1 dl socker motsvarar 1/2 dl honung.  Men observera att det bara är en utgångspunkt. I vissa recept kan du lika gärna ersätta 1 dl socker med 1 dl honung. Resultatet kan variera mellan recept och vilken sorts honung du använder, så det är alltid säkrast att prova sig fram.

Att tänka på när du ersätter socker med honung

  • 1 dl socker motsvarar 1/2 dl honung
  • Honung upplevs som dubbelt så sött som socker.
  • I recept som innehåller 2 dl socker kan du byta ut 1 dl av sockret mot 1/2 dl honung.
  • Minska ugnstemperaturen med 10-20°C eftersom honung har en lägre brännpunkt än socker.
  • Olika honungssorter och recept kan ge olika resultat.
  • Sirap kan ofta ersättas med samma mängd honung.
  • Istället för att använda decilitermått för fast honung är det lättare att väga den, se detaljerade jämförelser av volym och vikt.
  • För hantering i vissa recept kan du även smälta honung med fast konsistens, men i de flesta recepten är fast eller trögflytande honung smidigare.

Läs mer om matlagning med honung.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: