ALLT OM HONUNG
Fläderpannkaka eller fläderplättar med honung

Fläderpannkakor med honung

Fläderpannkakor eller fläderplättar med nyslungad honung är en sommarklassiker.

Ingredienser

Pannkakssmet
Fläderblomsklasar, ca 3 st per person
Helst nyslungad honung från lokala biodlare,
(smält eller värm annars honungen om den har fast konsistens)

Tillagning

  1. Blanda pannkakssmeten.
  2. Skölj fläderblomsklasarna och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Hetta upp stekpanna (eller plättlagg) och lägg i smör.
  4. Doppa fläderblomsklasarna i smeten och ställ i stekpannan. Klipp av stänglarna.
  5. Servera direkt och ringla över nyslungad eller smält honung.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.