Fosfataser är en typ av enzymer som katalyserar defosforylering av lipider, kolhydrater och aminosyrorna serin, treonin och tyrosin. Läs mer hos Wikipedia.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Yoghurt med honung
Yoghurt med honung är utmärkt som frukost eller mellanmål. Placera honungen på yoghurten eller rör ner den så att din yoghurt får honungssmak. Ingredienser Yoghurt Exempel på topping Honung Honungsmüsli Färsk eller...
Kaneltryffel med honung
Recept på tryffel med choklad, honung och kanel. Använd mörk choklad eller ljus mjölkchoklad beroende på vad du föredrar. Receptet ger ca 20-40 st tryffelkulor. Ingredienser 300 g blockchoklad 1 1/2 dl vispgrädde 100 g...
Formfranska med honung
Recept på klassisk formfranska, långfranska eller formbröd, ett ljust matbröd som får jäsa med honung i degen och bakas i form. Gott som det är eller att frysas in och rostas som rostbröd vid senare tillfälle. Servera...
- Honung
- Recept & Tips
- Biprodukter
- Bok om honung
- Allt om biodling
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.