Fosfataser är en typ av enzymer som katalyserar defosforylering av lipider, kolhydrater och aminosyrorna serin, treonin och tyrosin. Läs mer hos Wikipedia.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Ta vara på den sista resten honung i honungsburken
Av respekt för honungsbinas flit tar vi alltid tillvara på den sista honungen i honungsburken. Även om honungsresterna kan tyckas vara små är det en form av matsvinn att låta den gå till spillo. Ett fiffigt sätt är att...
Svartvinbärsgelé med honung
Förädla sommarens, förhoppningsvis goda, skörd av svarta vinbär med att göra egen vinbärsgelé sötad med honung. Servera som tillbehör till kött- och vilt. Ingredienser Ca 1 liter svarta vinbär, knappt mogna för bättre...
Honungsmumma
Recept på mumma med honung. Mumma är en söt och kryddig ölblandning som dricks till julmat. Ingredienser 6-8 kardemummakärnor 1/2 dl honung 6 cl madeira, cognac eller whisky 2 flaskor öl, 33 cl 1 flaska porter, 50 cl...
- Honung
- Recept & Tips
- Biprodukter
- Bok om honung
- Allt om biodling
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.