Fosfataser är en typ av enzymer som katalyserar defosforylering av lipider, kolhydrater och aminosyrorna serin, treonin och tyrosin. Läs mer hos Wikipedia.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Så gör du egen bivaxsalva
Film som visar hur du gör egen salva med bivax och vegetabilisk olja. Läs hela receptet här.
Läs mer om honung Läs boken Honung
Honungsbrynt vitkål
Vitkål enligt Österrikiskt recept brynt med honung. Tillsätt kött efter smak i receptet eller servera kålen som tillbehör t.ex. till revbensspjäll, fläsk eller korv. Receptet räcker till ca 4-8 portioner. Ingredienser...
Äppelflan med honung och mynta
Enkelt och gott fikabröd med äpple, honung och mynta. Servera med en klick vispad grädde om du vill. Deg 3 dl vetemjöl 100 g smör 2 msk honung Fyllning/topping 3 äpplen, i tunna skivor 2 msk honung 2 msk mynta, hackad...
- Honung
- Recept & Tips
- Biprodukter
- Bok om honung
- Allt om biodling
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Vårens kurser i biodling
- Tryck egna honungsetiketter
- Biodlarens trädgård: Högsommar
- Yngelklot
- Biodlare i norden och baltikum kräver åtgärder mot fuskhonung
- Svält i bisamhälle
- Biodlingskalender: Februari
- 80 kilo honung stoppad efter spår av insektsmedel
- Nya regler för import av sammansatta livsmedel med bearbetad honung eller andra biodlingsprodukter
- Vinterklot