Fosfataser är en typ av enzymer som katalyserar defosforylering av lipider, kolhydrater och aminosyrorna serin, treonin och tyrosin. Läs mer hos Wikipedia.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Päronkaka med honung
Har du skördat välpollinerade päron på hösten? Gör en päronkaka med egen honung (om du har egen biodling, annars får du handla hos en lokal biodlare). Kakan kan även göras med med äpplen eller bananer. Ingredienser 4...
Yoghurt med honung
Yoghurt med honung är utmärkt som frukost eller mellanmål. Placera honungen på yoghurten eller rör ner den så att din yoghurt får honungssmak. Ingredienser Yoghurt Exempel på topping Honung Honungsmüsli Färsk eller...
Glukonsyra
Glukonsyra är en syra som förekommer naturligt i frukt, honung och vin. Läs mer hos Wikipedia.
Läs mer om honung Läs boken Honung
- Honung
- Recept & Tips
- Biprodukter
- Bok om honung
- Allt om biodling