Fosfataser är en typ av enzymer som katalyserar defosforylering av lipider, kolhydrater och aminosyrorna serin, treonin och tyrosin. Läs mer hos Wikipedia.
Du kanske också gillar
Sorthonung
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Vildhonung
Vildhonung eller vild honung är ett begrepp som inom biodling används i delar av världen där människan fortfarande rövar honung från vilda bisamhällen med honungsbin i naturen. I Sverige finns, av flera anledningar, som...
Honungsknäck
Recept på gammal hederlig knäck fast med honung i stället för sirap. Receptet ger ca 70 st knäckisar. Ingredienser 2 dl honung 2 dl socker 2 dl grädde 2 msk smör Hackad mandel om du vill Tillagning Koka upp alla...
Risgrynsgröt med honung
Risgrynsgröt, tomtegröt, julgröt eller risgröt är en traditionell julrätt, Men gröt av risgryns passar lika bra året runt, till frukost, lunch mellanmål eller middag. Servera med malen kanel och en generös sked honung...
- Honung
- Recept & Tips
- Biprodukter
- Bok om honung
- Allt om biodling
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Vårens & sommarens kurser i biodling
- Biodlarens ilska efter honungslarmet: Vill se importförbud
- Biodlare larmar: Konsumenter luras medan testerna dröjer
- Hög tid för avläggare
- Avläggare
- Biodlaren: Så kan vi stoppa fuskhonungen i EU
- Biodlingskalender: Juni
- Larm om importerad fuskhonung: ”Lurendrejeri”
- Svärmkontroll och svärmflytt i maj
- Bluffen: All importerad honung oäkta visar nya tester