ALLT OM HONUNG
Glasmästarsill med honung | ALLT OM HONUNG

Glasmästarsill med honung

Recept på klassisk glasmästarsill i lag av honung. Servera som pålägg på bröd eller tillsammans med potäter, ägg, gräddfil och sånt där.

Ingredienser

  • Ca 420 g inläggningssill
  • 1 rödlök
  • 1 bit morot
  • 1 bit pepparrot, liten
  • Ca 10-15 korn vitpeppar
  • Ca 10 korn kryddpeppar
  • 4 lagerblad

Honungslag

  • 1 1/2 dl vatten
  • 5 msk ättiksprit 12%
  • 5 msk honung

Gör så här

  1. Koka upp ingredienserna till honungslagen i en kastrull, ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Häll av lagen från sillförpackningen, skölj och skär sillen i ca 2-3 cm bitar.
  3. Skiva lök och morot.
  4. Tärna pepparrot i små bitar.
  5. Krossa vitpeppar och kryddpeppar med mortel.
  6. Varva sill med övriga ingredienser i en glasburk och häll över honungslagen.
  7. Sätt på lock och låt stå minst ett dygn i kylskåp innan servering.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.