Recept på klassisk glasmästarsill i lag av honung. Servera som pålägg på bröd eller tillsammans med potäter, ägg, gräddfil och sånt där.
Ingredienser
- Ca 420 g inläggningssill
- 1 rödlök
- 1 bit morot
- 1 bit pepparrot, liten
- Ca 10-15 korn vitpeppar
- Ca 10 korn kryddpeppar
- 4 lagerblad
Honungslag
- 1 1/2 dl vatten
- 5 msk ättiksprit 12%
- 5 msk honung
Gör så här
- Koka upp ingredienserna till honungslagen i en kastrull, ställ åt sidan och låt svalna.
- Häll av lagen från sillförpackningen, skölj och skär sillen i ca 2-3 cm bitar.
- Skiva lök och morot.
- Tärna pepparrot i små bitar.
- Krossa vitpeppar och kryddpeppar med mortel.
- Varva sill med övriga ingredienser i en glasburk och häll över honungslagen.
- Sätt på lock och låt stå minst ett dygn i kylskåp innan servering.