Recept på hemgjord gräddglass med smak av honung och vanilj. Den här honungsglassen är så pass god att det inte spelar någon roll om du är fast i hängmattan eller insnöad framför brasan i timmerstugan när du gör den. Servera till fika eller dessert, som den är eller med tillbehör som honungskolasås, honungschokladsås, bär, strutar, våfflor, pannkakor, eller vad du föredrar.
Cirka 4 portioner
Ingredienser
3 st ägg
3 dl grädde
3 msk honung
2 tsk vaniljpulver
Gör så här
- Separera äggulor och äggvitor i två bunkar.
- Vispa äggvitorna fluffigt och vitt.
- Häll vispgrädde i en stor bunke och vispa.
- Tillsätt honung och vaniljpulver i äggulorna.
- Vispa ägguleblandningen och häll i bunken med grädden. Vispa igen.
- Tillsätt hälften av äggvitan och vispa igen.
- Tillsätt resten av äggvitan och vispa igen.
- Häll glassblandningen i en lagom form och sätt på lock.
- Ställ i frys cirka 6-24 timmar.
- Låt stå i kylskåp ca 10 min innan du serverar honungsglassen.
Video som visar hur du gör gräddglass med honung.