ALLT OM HONUNG
Kolasås med honung | ALLT OM HONUNG

Gräddglass med honung

Recept på hemgjord gräddglass med smak av honung och vanilj. Den här honungsglassen är så pass god att det inte spelar någon roll om du är fast i hängmattan eller insnöad framför brasan i timmerstugan när du gör den. Servera till fika eller dessert, som den är eller med tillbehör som honungskolasås, honungschokladsås, bär, strutar, våfflor, pannkakor, eller vad du föredrar.

Cirka 4 portioner

Ingredienser

3 st ägg
3 dl grädde
3 msk honung
2 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Separera äggulor och äggvitor i två bunkar.
  2. Vispa äggvitorna fluffigt och vitt.
  3. Häll vispgrädde i en stor bunke och vispa.
  4. Tillsätt honung och vaniljpulver i äggulorna.
  5. Vispa ägguleblandningen och häll i bunken med grädden. Vispa igen.
  6. Tillsätt hälften av äggvitan och vispa igen.
  7. Tillsätt resten av äggvitan och vispa igen.
  8. Häll glassblandningen i en lagom form och sätt på lock.
  9. Ställ i frys cirka 6-24 timmar.
  10. Låt stå i kylskåp ca 10 min innan du serverar honungsglassen.

Video som visar hur du gör gräddglass med honung.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.