Honungscrème med frukt och bär. Foto copyright © ARTCOPY AB.
Du kanske också gillar
Baka med honung
Honung är en oumbärlig ingrediens när du bakar. Sedan urminnes tider har människan nyttjat honungens unika egenskaper till bakning. Här går vi igenom fördelarna med att använda honung till bakning och sånt du ska tänka...
Vad är honung?
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Ugnsbakade betor med fetaost och honung
Enkelt recept med betor, fetaost, honung, rosmarin och nötter eller frön. Servera som tillbehör till en bit kött eller kyckling eller med sallad. Ca 4 portioner. Ingredienser Ca 1 kg rödbetor eller andra betor 4 msk...
Cementhonung
Cementhonung eller betonghonung brukar honungsdagg från den stora granbarrlusen (Sacciphantes abietis) kallas. Cementhonung kan hamna i honungsramarna vid angrepp av stora granbarrlusen på gran. Det som gör...
Rengöra ljusstake från bivax
När du använder bivaxljus bör du alltid använda en ljusstake eller ett fat som fångar upp smält och rinnande bivax. Det är ju väldigt vackert när bivaxet rinner och stelnar och bildar fina former, men förr eller senare...
Det senaste
ALLT OM HONUNG
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
Recept & tips
ALLT OM BIODLING
- Vad gör politikerna för att stoppa eller gynna honungsfusket?
- Här testas honung – i vinglas
- Var köper jag äkta honung?
- Vaxrenseri
- Biodlingskalender: Mars
- Videos från Apiscandia 2024
- Presentationer för kursledare
- Lyft fram smakerna i din honung med etiketter och sigill
- Rabatt hos MS Biredskapsfabriken AB
- Sigill för honung