ALLT OM HONUNG
Honungscrème med frukt och bär

Honungscrème med frukt och bär

Crème på färskost och honung toppad med frukt och bär marinerad i honung.

4 portioner

Honungscrème

1 msk honung
1/2 citron, saften
125 g färskost
125 g crème fraiche
1 citron, rivet skal
1/2 citron, saften
1/2 tsk vaniljpulver

Honungsmarinerad frukt och bär

Frukt och bär, färsk eller fryst
1 msk honung
1/2 citron, saften
Honung

Till servering

Sötmandel, grovhackad
Torkad frukt, t.ex. dadlar eller aprikoser
Salt

Gör så här

  1. Skär frukten i små bitar och lägg i en skål med bären. Ringla över honung, häll över citronsaften. Vänd runt frukten och bären, låt marinera minst 10 min.
  2. Hacka mandel och torkad frukt och blanda med salt.
  3. Blanda färskost, crème fraiche, honung, citronskal, citronsaft och vaniljpulver. Fördela i glas eller skålar.
  4. Toppa med frukt- och bär-marinaden och strö över mandel-frukt-hacket.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: