Crème på färskost och honung toppad med frukt och bär marinerad i honung.
4 portioner
Honungscrème
1 msk honung
1/2 citron, saften
125 g färskost
125 g crème fraiche
1 citron, rivet skal
1/2 citron, saften
1/2 tsk vaniljpulver
Honungsmarinerad frukt och bär
Frukt och bär, färsk eller fryst
1 msk honung
1/2 citron, saften
Honung
Till servering
Sötmandel, grovhackad
Torkad frukt, t.ex. dadlar eller aprikoser
Salt
Gör så här
- Skär frukten i små bitar och lägg i en skål med bären. Ringla över honung, häll över citronsaften. Vänd runt frukten och bären, låt marinera minst 10 min.
- Hacka mandel och torkad frukt och blanda med salt.
- Blanda färskost, crème fraiche, honung, citronskal, citronsaft och vaniljpulver. Fördela i glas eller skålar.
- Toppa med frukt- och bär-marinaden och strö över mandel-frukt-hacket.