Frallor med honung och frön. Gott till frukost, soppa och mellanmål. Går bra att frysa. Receptet ger ca 12 st frallor
Ingredienser
- 1/2 pkt torrjäst
- 1 msk honung
- 2 tsk salt
- 4 dl ljummet vatten
- 1 dl solrosfrön
- 3 msk linfrön
- 1 dl vetekross
- 1 dl havregryn
- 8-9 dl vetemjöl
- Mjöl till deg och bakbord
Gör så här
- Lägg frön, havregryn och vetekross i en bunke. Slå på 1 dl vatten och lägg i honung och salt.
- Häll i vetemjöl blandat med torrjäst. Häll i resten av vattnet och arbeta ihop till en lös deg.
- Låt jäsa övertäckt i bunken ca 1 timme.
- Värm ugnen till 250°C.
- Täck en plåt med bakplåtspapper.
- Häll ut mjöl på bakbordet och den jästa degen. Strö mjöl på degen och platta ut den med handen. Skär i fyrkantiga bitar och lyft över degbitarna till plåten med en stekspade.
- Låt jäsa 15 min.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 min och låt sedan svalna.