ALLT OM HONUNG
Honungsfrallor med frön

Honungsfrallor med frön

Frallor med honung. Gott till frukost, soppa och mellanmål. Går bra att frysa.

Ca 12 st frallor

Ingredienser

1/2 pkt torrjäst
1 msk honung
2 tsk salt
4 dl ljummet vatten
1 dl solrosfrön
3 msk linfrön
1 dl vetekross
1 dl havregryn
8-9 dl vetemjöl
Mjöl till deg och bakbord

Tillagning

  1. Lägg frön, havregryn och vetekross i en bunke. Slå på 1 dl vatten och lägg i honung och salt.
  2. Häll i vetemjöl blandat med torrjäst. Häll i resten av vattnet och arbeta ihop till en lös deg. Låt jäsa övertäckt i bunken ca 1 timme.
  3. Värm ugnen till 250°C. Täck en plåt med bakplåtspapper.
  4. Häll ut mjöl på bakbordet och den jästa degen. Strö mjöl på degen och platta ut den med handen.Skär i fyrkantiga bitar och lyft över degbitarna till plåten med en stekspade.
  5. Låt jäsa 15 min.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 min och låt sedan svalna.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: