Honungsfrallor med frön

Honungsfrallor med frön

Frallor med honung. Gott till frukost eller mellanmål. Går bra att frysa.

Ca 12 st frallor

Ingredienser

1/2 pkt torrjäst
1 msk honung
2 tsk salt
4 dl ljummet vatten
1 dl solrosfrön
3 msk linfrön
1 dl vetekross
1 dl havregryn
8-9 dl vetemjöl
Mjöl till deg och bakbord.

Tillagning

Lägg frön, havregryn och vetekross i en bunke.

Slå på 1 dl vatten och lägg i honung och salt.

Häll i vetemjöl blandat med torrjäst. Häll i resten av vattnet och arbeta ihop till en lös deg.

Låt jäsa övertäckt i bunken ca 1 timme.

Värm ugnen till 250°.

Täck en plåt med bakplåtspapper.

Häll ut mjöl på bakbordet och den jästa degen.

Strö mjöl på degen och platta ut den med handen.

Skär i fyrkantiga bitar och lyft över degbitarna till plåten med en stekspade.

Lät jäsa 15 min.

Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Låt svalna.

Apiscandia 2022 Digital
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer