ALLT OM HONUNG
Honungsfrallor med frön

Honungsfrallor med frön

Frallor med honung och frön. Gott till frukost, soppa och mellanmål. Går bra att frysa. Receptet ger ca 12 st frallor

Ingredienser

  • 1/2 pkt torrjäst
  • 1 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 4 dl ljummet vatten
  • 1 dl solrosfrön
  • 3 msk linfrön
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl havregryn
  • 8-9 dl vetemjöl
  • Mjöl till deg och bakbord

Gör så här

  1. Lägg frön, havregryn och vetekross i en bunke. Slå på 1 dl vatten och lägg i honung och salt.
  2. Häll i vetemjöl blandat med torrjäst. Häll i resten av vattnet och arbeta ihop till en lös deg.
  3. Låt jäsa övertäckt i bunken ca 1 timme.
  4. Värm ugnen till 250°C.
  5. Täck en plåt med bakplåtspapper.
  6. Häll ut mjöl på bakbordet och den jästa degen. Strö mjöl på degen och platta ut den med handen. Skär i fyrkantiga bitar och lyft över degbitarna till plåten med en stekspade.
  7. Låt jäsa 15 min.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 15 min och låt sedan svalna.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.