Frallor med honung. Gott till frukost, soppa och mellanmål. Går bra att frysa.
Ca 12 st frallor
Ingredienser
1/2 pkt torrjäst
1 msk honung
2 tsk salt
4 dl ljummet vatten
1 dl solrosfrön
3 msk linfrön
1 dl vetekross
1 dl havregryn
8-9 dl vetemjöl
Mjöl till deg och bakbord
Tillagning
- Lägg frön, havregryn och vetekross i en bunke. Slå på 1 dl vatten och lägg i honung och salt.
- Häll i vetemjöl blandat med torrjäst. Häll i resten av vattnet och arbeta ihop till en lös deg. Låt jäsa övertäckt i bunken ca 1 timme.
- Värm ugnen till 250°C. Täck en plåt med bakplåtspapper.
- Häll ut mjöl på bakbordet och den jästa degen. Strö mjöl på degen och platta ut den med handen.Skär i fyrkantiga bitar och lyft över degbitarna till plåten med en stekspade.
- Låt jäsa 15 min.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 min och låt sedan svalna.