ALLT OM HONUNG
Honungsfrallor med frön

Honungsfrallor med frön

Frallor med honung. Gott till frukost, soppa och mellanmål. Går bra att frysa.

Ca 12 st frallor

Ingredienser

1/2 pkt torrjäst
1 msk honung
2 tsk salt
4 dl ljummet vatten
1 dl solrosfrön
3 msk linfrön
1 dl vetekross
1 dl havregryn
8-9 dl vetemjöl
Mjöl till deg och bakbord

Tillagning

  1. Lägg frön, havregryn och vetekross i en bunke. Slå på 1 dl vatten och lägg i honung och salt.
  2. Häll i vetemjöl blandat med torrjäst. Häll i resten av vattnet och arbeta ihop till en lös deg. Låt jäsa övertäckt i bunken ca 1 timme.
  3. Värm ugnen till 250°C. Täck en plåt med bakplåtspapper.
  4. Häll ut mjöl på bakbordet och den jästa degen. Strö mjöl på degen och platta ut den med handen.Skär i fyrkantiga bitar och lyft över degbitarna till plåten med en stekspade.
  5. Låt jäsa 15 min.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 min och låt sedan svalna.


vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare.  Läs mer

error: