ALLT OM HONUNG
Lammstek med honung | ALLT OM HONUNG

Honungsglaserad lammstek

Recept på lammstek glaserad med honung. Servera med t.ex. potatis, kokta grönsaker och en honungsgelé.

Ingredienser

  • 1 st lammstek, ca 1 kg
  • 1/2 citron
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • Färskt björkris
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Timjan
  • Rosmarin

Honungsglaze

  • 1 msk honung
  • 1 msk olja, tex. raps, majs eller oliv

Gör så här

  1. Ställ ugnen på 175ºC.
  2. Gnid in steken med en halv citron.
  3. Stick hål i steken och stick in vitlök.
  4. Lägg lite björkris i en gjutjärnspanna och placera steken på riset.
  5. Krydda med salt, peppar och andra kryddor.
  6. Rör ihop honungsglazen.
  7. Stek till ca 60°C i nedre delen av ugnen. Pensla med honungsglaze och ös köttsaften över steken ett par gånger under stekningen.
  8. Låt steken vila ca 10-15 minuter innan uppskärning. Spara skyn till servering eller red den som sås.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: