Recept på lammstek glaserad med honung. Servera med t.ex. potatis, kokta grönsaker och en honungsgelé.
Ingredienser
- 1 st lammstek, ca 1 kg
- 1/2 citron
- 2 vitlöksklyftor, skivade
- Färskt björkris
- Flingsalt
- Svartpeppar
- Timjan
- Rosmarin
Honungsglaze
- 1 msk honung
- 1 msk olja, tex. raps, majs eller oliv
Gör så här
- Ställ ugnen på 175ºC.
- Gnid in steken med en halv citron.
- Stick hål i steken och stick in vitlök.
- Lägg lite björkris i en gjutjärnspanna och placera steken på riset.
- Krydda med salt, peppar och andra kryddor.
- Rör ihop honungsglazen.
- Stek till ca 60°C i nedre delen av ugnen. Pensla med honungsglaze och ös köttsaften över steken ett par gånger under stekningen.
- Låt steken vila ca 10-15 minuter innan uppskärning. Spara skyn till servering eller red den som sås.