Recept på sticky spare ribs av fläskkött i en het glasering med honung i ugn.
Ingredienser
- Ca 1 kg spare ribs av fläskkött
- Salt & peppar
- Rapsolja
- 1 lök, skivad
- 1 bit färsk ingefära, skivad
- 1-3 vitlöksklyftor, krossade
- 1-2 msk chiliflakes eller hackad chilifrukt
- 1/2 msk svartpeppar, korn
- 1-2 dl honung
- 1-2 dl soya
- 1 dl vinäger
- 1 buljongtärning i ca 400 ml vamt vatten
Exempel på tillbehör vid servering
- Coleslaw eller annan sallad
- Potatis eller ris
Gör så här
- Dela ribsen i individuella revben eller mindre bitar om du vill, salta och peppra.
- Rosta ribsen på båda alla sidor med lite olja i en gjutjärnspanna eller långpanna till de får önskad färg.
- Tillsätt lök, ingefära, vitlök och fräs ett par minuter till.
- Tillsätt chiliflakes, pepparkorn, honung, soya, vinäger och buljong. Låt koka upp och smaka av.
- Ställ pannan med ribsen i ugn 180°C ca 30 min.
- Ta ut pannan, vänd ribsen och ställ i ugn ytterligare ca 30 min.
- Ta ut pannan och låt sjuda några minuter till på spis medan du vänder ribsen då och då.
- Skopa såsen från pannan över ribsen med en sked vid servering.
- Servera med tillbehör efter smak.