ALLT OM HONUNG
Rödbetspaj med honung

Rödbetspaj med honung

Paj med rödbetor och honung.

Ca 4 portioner

Pajdeg

150 g smör
3 1/2 vetemjöl
1 msk potatismjöl
1 msk vatten

Fyllning

4 rödbetor, färska
2 dl gräddfil
200 g fetaost
1 ägg
1 msk honung
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk timjan
2 dl riven ost

Till servering

Sallad
Frön eller nötter

Tillagning

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Koka rödbetor ca 25 minuter. Ta bort skalen och skär betorna tunt.
  3. Blanda pajdegsingredienserna snabbt till en deg.
  4. Mjöla en bänk och kavla u degen. Fodra en ugnssäker form med degen och stick hål i botten med gaffel.
  5. Grädda pajskalet i 10 minuter.
  6. Blanda gräddfil, ägg, honung, svartpeppar, timjan och smula ner fetaost.
  7. Lägg rödbetsskivorna i pajbottnen, häll över ostblandningen och strö över riven ost.
  8. Grädda pajen ca 30 min tills den är gyllenbrun.
  9. Servera med sallad och strö över frön eller nötter.
error: