ALLT OM HONUNG
Rödbetspaj med honung

Rödbetspaj med honung

Paj med rödbetor och honung.

Ca 4 portioner

Pajdeg

150 g smör
3 1/2 vetemjöl
1 msk potatismjöl
1 msk vatten

Fyllning

4 rödbetor, färska
2 dl gräddfil
200 g fetaost
1 ägg
1 msk honung
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk timjan
2 dl riven ost

Till servering

Sallad
Frön eller nötter

Tillagning

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Koka rödbetor ca 25 minuter. Ta bort skalen och skär betorna tunt.
  3. Blanda pajdegsingredienserna snabbt till en deg.
  4. Mjöla en bänk och kavla u degen. Fodra en ugnssäker form med degen och stick hål i botten med gaffel.
  5. Grädda pajskalet i 10 minuter.
  6. Blanda gräddfil, ägg, honung, svartpeppar, timjan och smula ner fetaost.
  7. Lägg rödbetsskivorna i pajbottnen, häll över ostblandningen och strö över riven ost.
  8. Grädda pajen ca 30 min tills den är gyllenbrun.
  9. Servera med sallad och strö över frön eller nötter.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: