ALLT OM HONUNG
Rödbetspaj med honung | ALLT OM HONUNG

Rödbetspaj med honung

Paj med rödbetor, fetaost och honung. Recept för ca 4 portioner.

Pajdeg

  • 150 g smör
  • 3 1/2 vetemjöl
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 4 rödbetor, färska
  • 2 dl gräddfil
  • 200 g fetaost
  • 1 ägg
  • 1 msk honung
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk timjan
  • 2 dl riven ost

Till servering

  • Sallad
  • Frön eller nötter

Tillagning

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Koka rödbetor ca 25 minuter. Ta bort skalen och skär betorna tunt.
  3. Blanda pajdegs-ingredienserna snabbt till en deg.
  4. Mjöla en bänk och kavla ut degen.
  5. Fodra en ugnssäker form med degen och stick hål i botten med gaffel.
  6. Grädda pajskalet i 10 minuter.
  7. Blanda gräddfil, ägg, honung, svartpeppar, timjan och smula ner fetaost.
  8. Lägg rödbetsskivorna i pajbottnen, häll över ostblandningen och strö över riven ost.
  9. Grädda pajen ca 30 min tills den är gyllenbrun.
  10. Servera med sallad och strö över t.ex. solrosfrön eller nötter.
error: