Rödbetspaj med honung

Rödbetspaj med honung

Ca 4 portioner

Pajdeg

150 g smör
3 1/2 vetemjöl
1 msk potatismjöl
1 msk vatten

Fyllning

4 rödbetor, färska
2 dl gräddfil
200 g Fetaost
1 äg
1 msk honung
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk timjan
2 dl riven ost

Tillagning

Värm ugnen till 200°.

Koka rödbetor ca 25 minuter. Ta bort skalen och skär betorna tunt.

Blanda pajdegsingredienserna snabbt till en deg.

Mjöla en bänk och kavla u degen. Fodra en ugnssäker form med degen och stick hål i botten med gaffel.

Grädda pajskalet i 10 minuter.

Blanda gräddfil, ägg, honung, svartpeppar, timjan och smula ner fetaost.

Lägg rödbetsskivorna i pajbottnen, häll över ostblandningen och strö över riven ost.

Grädda pajen ca 30 min tills den är gyllenbrun.

Servera med sallad och strö över frön eller nötter.

PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung

Youtube

Instagram

Instagram has returned invalid data.
            

Recept och tips med biprodukter