Ca 4 portioner
Pajdeg
150 g smör
3 1/2 vetemjöl
1 msk potatismjöl
1 msk vatten
Fyllning
4 rödbetor, färska
2 dl gräddfil
200 g Fetaost
1 äg
1 msk honung
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk timjan
2 dl riven ost
Tillagning
Värm ugnen till 200°.
Koka rödbetor ca 25 minuter. Ta bort skalen och skär betorna tunt.
Blanda pajdegsingredienserna snabbt till en deg.
Mjöla en bänk och kavla u degen. Fodra en ugnssäker form med degen och stick hål i botten med gaffel.
Grädda pajskalet i 10 minuter.
Blanda gräddfil, ägg, honung, svartpeppar, timjan och smula ner fetaost.
Lägg rödbetsskivorna i pajbottnen, häll över ostblandningen och strö över riven ost.
Grädda pajen ca 30 min tills den är gyllenbrun.
Servera med sallad och strö över frön eller nötter.