ALLT OM HONUNG
Honungsknäck – knäck med honung

Honungsknäck

Recept på gammal hederlig knäck fast med honung i stället för sirap.

ca 70 st

Ingredienser

2 dl honung
2 dl socker
2 dl grädde
2 msk smör
+ lite hackad mandel om man vill

Tillagning

Koka upp alla ingredienser utom smör i en bred kastrull under omrörning.

Låt sjuda på svag värme och rör om då och då.

Smörj en bakplåt med rapsolja och placera ut ca 70 st knäckformar. Oljan gör så att formarna inte välter när knäcken fylls i.

Gör kulprovet närknäcken börjar bli gyllenbrun. Droppa lite knäck med en sked i en skål med vatten. Kan du forma en kula med fingrarna är knäcken klar. För mjuk knäck koka kort tid och för hårdare koka längre. Kokas knäcken lång tid blir den mörk och får mustigare smak typ Riesen.

Ta av kastrullen från plattan och rör ner smöret för att avstanna kokningen. Rör sedan ner eventuell hackad mandel.

Klicka ner knäcken i formarna, låt svalna och förvara i burk med lock.



vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: