ALLT OM HONUNG
Honungsknäck – knäck med honung

Honungsknäck

Recept på gammal hederlig knäck fast med honung i stället för sirap. Receptet ger ca 70 st knäckisar.

Ingredienser

  • 2 dl honung
  • 2 dl socker
  • 2 dl grädde
  • 2 msk smör
  • Hackad mandel om du vill

Tillagning

  1. Koka upp alla ingredienser utom smör i en bred kastrull under omrörning.
  2. Låt sjuda på svag värme och rör om då och då.
  3. Smörj en bakplåt med rapsolja och placera ut ca 70 st knäckformar. Oljan gör så att formarna inte välter när knäcken fylls i.
  4. Gör kulprovet närknäcken börjar bli gyllenbrun. Droppa lite knäck med en sked i en skål med vatten. Kan du forma en kula med fingrarna är knäcken klar. Vill du ha mjuk knäck kokar du kort tid, och vill du ha hård kokar du längre. Kokas knäcken lång tid blir den mörk och får mustigare smak.
  5. Ta av kastrullen från plattan och rör ner smöret för att avstanna kokningen. Rör sedan ner eventuell hackad mandel.
  6. Klicka ner knäcken i formarna, låt svalna och förvara i burk med lock.


vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

error: