Recept på gammal hederlig knäck fast med honung i stället för sirap.
ca 70 st
Ingredienser
2 dl honung
2 dl socker
2 dl grädde
2 msk smör
+ lite hackad mandel om man vill
Tillagning
Koka upp alla ingredienser utom smör i en bred kastrull under omrörning.
Låt sjuda på svag värme och rör om då och då.
Smörj en bakplåt med rapsolja och placera ut ca 70 st knäckformar. Oljan gör så att formarna inte välter när knäcken fylls i.
Gör kulprovet närknäcken börjar bli gyllenbrun. Droppa lite knäck med en sked i en skål med vatten. Kan du forma en kula med fingrarna är knäcken klar. För mjuk knäck koka kort tid och för hårdare koka längre. Kokas knäcken lång tid blir den mörk och får mustigare smak typ Riesen.
Ta av kastrullen från plattan och rör ner smöret för att avstanna kokningen. Rör sedan ner eventuell hackad mandel.
Klicka ner knäcken i formarna, låt svalna och förvara i burk med lock.