ALLT OM HONUNG
Toscapaj med honung

Toscapaj med honung

Fikapaj med frukt eller bär toppad med toscasmet med honung.

Toscasmet

  • 75 g smör
  • 1 dl honung
  • 1 1/2 msk mjöl
  • 1 1/2 msk mjölk
  • 1 dl hackad mandel och/eller nötter
  • 1 dl solros- eller pumpafrön att strö över smeten

Pajdeg

  • 100 g smör
  • 1/5 dl socker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 4 st frukter eller 4 dl bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Toscasmet: Smält smöret. Blanda allt utom nöt/mandelhacket i en kastrull och koka tills det tjocknar.
  3. Pajdeg: Smält smöret och blanda ner övriga ingredienser till en deg. Tumma ut degen i en ugnssäker form så att den går upp på kanterna.
  4. Strö fyllningen (frukt eller bär) över pajdegen.
  5. Häll toscasmeten över frukten/bären och strö över solros- eller pumpafrön.
  6. Baka i mitten av ugnen i ca 30 min till pajen får en gyllenbrun färg.
  7. Låt svalna lite och servera.
error: