ALLT OM HONUNG
Toscapaj med honung

Toscapaj med honung

Toscasmet

75g smör
1 dl honung
1 1/2 msk mjöl
1 1/2 msk mjölk
1 dl hackad mandel och/eller nötter
1 dl solros- eller pumpafrön att strö över smeten

Pajdeg

100 g smör
1/5 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning

4 st frukter eller 4 dl bär

Tillagning

Sätt ugnen på 225°.

Toscasmet: Smält smöret. Blanda allt utom nöt/mandelhacket i en kastrull och koka tills det tjocknar.

Pajdeg: Smält smöret och blanda ner övriga ingredienser till en deg. Tumma ut degen i en ugnssäker form så att den går upp på kanterna.

Strö fyllningen (frukt eller bär) över pajdegen.

Häll toscasmeten över frukten/bären och strö över solros- eller pumpafrön.

Baka i mitten av ugnen i ca 30 min till pajen får en gyllenbrun färg.

Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: