Toscapaj med honung

Toscapaj med honung
Toscasmet

75g smör
1 dl honung
1 1/2 msk mjöl
1 1/2 msk mjölk
1 dl hackad mandel och/eller nötter
1 dl solros- eller pumpafrön att strö över smeten

Pajdeg

100 g smör
1/5 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning

4 st frukter eller 4 dl bär

Tillagning

Sätt ugnen på 225°.

Toscasmet: Smält smöret. Blanda allt utom nöt/mandelhacket i en kastrull och koka tills det tjocknar.

Pajdeg: Smält smöret och blanda ner övriga ingredienser till en deg. Tumma ut degen i en ugnssäker form så att den går upp på kanterna.

Strö fyllningen (frukt eller bär) över pajdegen.

Häll toscasmeten över frukten/bären och strö över solros- eller pumpafrön.

Baka i mitten av ugnen i ca 30 min till pajen får en gyllenbrun färg.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: