Toscasmet
75g smör
1 dl honung
1 1/2 msk mjöl
1 1/2 msk mjölk
1 dl hackad mandel och/eller nötter
1 dl solros- eller pumpafrön att strö över smeten
Pajdeg
100 g smör
1/5 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
4 st frukter eller 4 dl bär
Tillagning
Sätt ugnen på 225°.
Toscasmet: Smält smöret. Blanda allt utom nöt/mandelhacket i en kastrull och koka tills det tjocknar.
Pajdeg: Smält smöret och blanda ner övriga ingredienser till en deg. Tumma ut degen i en ugnssäker form så att den går upp på kanterna.
Strö fyllningen (frukt eller bär) över pajdegen.
Häll toscasmeten över frukten/bären och strö över solros- eller pumpafrön.
Baka i mitten av ugnen i ca 30 min till pajen får en gyllenbrun färg.