ALLT OM HONUNG
Honungspannacotta

Honungspannacotta med yoghurt

Smarrig pannacotta med yoghurt och honung, till dessert eller fikastunden.

4 portioner

Ingredienser

3 gelatinblad eller 1 1/2 tsk gelatinpulver och 1 1/2 msk vatten
1 dl honung
3 dl yoghurt
2 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker

Till servering

1 dl honung
50 g hackade nötter eller mandel
Färska eller frysta bär

Tillagning

  1. Lägg gelatinblad eller gelatinpulver i kallt vatten och låt svälla ca 5 min.
  2. Smält honung i kastrull.
  3. Ta gelatinbladen eller det svällda gelatinpulvret och lös upp i den varma honungen.
  4. Rör ner yoghurt, mjölk och vaniljsocker.
  5. Blanda och häll upp i glas eller formar.
  6. Ställ i kylen minst 1 timme tills pannacottan stelnar.
  7. Garnera med nyslungad eller värmd honung.
  8. Strö nötter eller mandel över och servera med färska eller frysta bär.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: