ALLT OM HONUNG
Honungspannacotta

Honungspannacotta med yoghurt

Smarrig pannacotta med yoghurt och honung, till dessert eller fikastunden. Receptet ger ca 4 portioner.

Ingredienser

  • 3 gelatinblad eller 1 1/2 tsk gelatinpulver och 1 1/2 msk vatten
  • 1 dl honung
  • 3 dl yoghurt
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker

Till servering

  • 1 dl honung
  • 50 g hackade nötter eller mandel
  • Färska eller frysta bär

Gör så här

  1. Lägg gelatinblad eller gelatinpulver i kallt vatten och låt svälla ca 5 min.
  2. Smält honung i kastrull.
  3. Ta gelatinbladen eller det svällda gelatinpulvret och lös upp i den varma honungen.
  4. Rör ner yoghurt, mjölk och vaniljsocker.
  5. Blanda och häll upp i glas eller formar.
  6. Ställ i kylen minst 1 timme tills pannacottan stelnar.
  7. Garnera med nyslungad eller värmd honung.
  8. Strö nötter eller mandel över och servera med färska eller frysta bär.
error: