Smarrig pannacotta med yoghurt och honung, till dessert eller fikastunden.
4 portioner
Ingredienser
3 gelatinblad eller 1 1/2 tsk gelatinpulver och 1 1/2 msk vatten
1 dl honung
3 dl yoghurt
2 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
Till servering
1 dl honung
50 g hackade nötter eller mandel
Färska eller frysta bär
Tillagning
- Lägg gelatinblad eller gelatinpulver i kallt vatten och låt svälla ca 5 min.
- Smält honung i kastrull.
- Ta gelatinbladen eller det svällda gelatinpulvret och lös upp i den varma honungen.
- Rör ner yoghurt, mjölk och vaniljsocker.
- Blanda och häll upp i glas eller formar.
- Ställ i kylen minst 1 timme tills pannacottan stelnar.
- Garnera med nyslungad eller värmd honung.
- Strö nötter eller mandel över och servera med färska eller frysta bär.