ALLT OM HONUNG
Honungspannacotta

Honungspannacotta med yoghurt

Smarrig pannacotta med yoghurt och honung, till dessert eller fikastunden.

4 portioner

Ingredienser

3 gelatinblad eller 1 1/2 tsk gelatinpulver och 1 1/2 msk vatten
1 dl honung
3 dl yoghurt
2 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker

Till servering

1 dl honung
50 g hackade nötter eller mandel
Färska eller frysta bär

Tillagning

  1. Lägg gelatinblad eller gelatinpulver i kallt vatten och låt svälla ca 5 min.
  2. Smält honung i kastrull.
  3. Ta gelatinbladen eller det svällda gelatinpulvret och lös upp i den varma honungen.
  4. Rör ner yoghurt, mjölk och vaniljsocker.
  5. Blanda och häll upp i glas eller formar.
  6. Ställ i kylen minst 1 timme tills pannacottan stelnar.
  7. Garnera med nyslungad eller värmd honung.
  8. Strö nötter eller mandel över och servera med färska eller frysta bär.


vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

error: