ALLT OM HONUNG
Honungspicklade senapsfrön | ALLT OM HONUNG

Honungspicklade senapsfrön

Recept på senapsfrön picklade med honung. Serveras som alternativ till honungssenap, t.ex. till kötträtter eller sallader.

Ingredienser

  • 1 dl senapsfrön, gula och/eller bruna
  • Vatten så att det täcker
  • 1 tsk salt

Honungslag

  • ½ dl ättikssprit (12%)
  • 1 dl honung
  • 1½ dl vatten

Gör så här

  1. Koka senapsfrön och salt i vatten så att det täcker i ca 30 minuter.
  2. Koka upp lagen i en liten kastrull.
  3. Rör ner senapsfrön och låt stå och dra i ca 30 minuter.
  4. Servera direkt eller förvara i burk med tättslutande lock i kylskåp.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.