Ingredienser
1 g saffran
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 1/2 dl honung
1 ägg
1 dl russin
14 dl vetemjöl
1 vispat ägg till garnering
Tillagning
Sätt ugnen på 200-225°.
Smält smör i kastrull. Tillsätt mjölk och värm tills temperaturen är 37°.
Häll i en bunke, smula ner jästen och blanda. Tillsätt salt, socker. honung, ägg, mjöl och russin. Blanda till en deg som släpper från kanterna. Lägg på mjölat bakbord och knåda degen.
Dela degen i 30-50 bitar, rulla bitarna och gör kusar på en plåt med bakplåtspapper.
Jäs under bakduk i 20-40 minuter.
Pensla kusarna med ett vispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 5-15 minuter tills de är gyllenbruna.
Låt svalna på galler med bakduk över.