ALLT OM HONUNG
Lussebullar med honung

Lussebullar med honung

Det blir ingen riktig honungsjul utan honung i lussebullarna, precis som en biodlare en gång sa, och det stämmer bra. Servera honungslussebullar med honungsglögg eller äppelglögg med honung.

Ingredienser

1 g saffran
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 1/2 dl honung
1 ägg
1 dl russin
14 dl vetemjöl
1 vispat ägg till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200-225°C.
  2. Smält smör i kastrull. Tillsätt mjölk och värm tills temperaturen är 37°C.
  3. Häll i en bunke, smula ner jästen och blanda.
  4. Tillsätt salt, socker. honung, ägg, mjöl och russin. Blanda till en deg som släpper från kanterna.
  5. Lägg på mjölat bakbord och knåda degen.
  6. Dela degen i 30-50 bitar, rulla bitarna och gör kusar på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Jäs under bakduk i 20-40 minuter.
  8. Pensla kusarna med ett vispat ägg.
  9. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-15 minuter tills de är gyllenbruna.
  10. Låt svalna på galler med bakduk över innan servering.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: