Lussebullar med honung

Lussebullar med honung
Ingredienser

1 g saffran
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 1/2 dl honung
1 ägg
1 dl russin
14 dl vetemjöl
1 vispat ägg till garnering

Tillagning

Sätt ugnen på 200-225°.

Smält smör i kastrull. Tillsätt mjölk och värm tills temperaturen är 37°.

Häll i en bunke, smula ner jästen och blanda. Tillsätt salt, socker. honung, ägg, mjöl och russin. Blanda till en deg som släpper från kanterna. Lägg på mjölat bakbord och knåda degen.

Dela degen i 30-50 bitar, rulla bitarna och gör kusar på en plåt med bakplåtspapper.

Jäs under bakduk i 20-40 minuter.

Pensla kusarna med ett vispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 5-15 minuter tills de är gyllenbruna.

Låt svalna på galler med bakduk över.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: