ALLT OM HONUNG
Honungsrostad kålrot | ALLT OM HONUNG

Honungsrostad kålrot med rosmarin

Recept på ugnsrostad kålrot med honung och rosmarin. Servera t.ex. till kött- eller fågelrätter med någon sås.

Ingredienser

  • Kålrot, ca 400 g till 4 portioner
  • 1-3 msk honung
  • Olivolja eller annan matolja
  • Rosmarin, färsk finhackad eller torkad
  • Salt

Gör så här

  1. Skala och grovskär kålroten i klyftor, stänger eller tärningar.
  2. Lägg kålroten på en plåt med höga kanter eller i en gjutjärnspanna.
  3. Häll på honung och olivolja, rosmarin och salt. Rör om och sprid ut kålroten jämt i pannan.
  4. Rosta i ugn 175°C ca 20-40 minuter tills kålroten blir gyllenbrun och mjuk på insidan. Ta ut och vänd kålroten i pannan med stekspade någon gång under tillagningen.
  5. Servera direkt.
error: