ALLT OM HONUNG
Honungsrostad kålrot | ALLT OM HONUNG

Honungsrostad kålrot med rosmarin

Recept på ugnsrostad kålrot med honung och rosmarin. Servera t.ex. till kött- eller fågelrätter med någon sås.

Ingredienser

  • Kålrot, ca 400 g till 4 portioner
  • 1-3 msk honung
  • Olivolja eller annan matolja
  • Rosmarin, färsk finhackad eller torkad
  • Salt

Gör så här

  1. Skala och grovskär kålroten i klyftor, stänger eller tärningar.
  2. Lägg kålroten på en plåt med höga kanter eller i en gjutjärnspanna.
  3. Häll på honung och olivolja, rosmarin och salt. Rör om och sprid ut kålroten jämt i pannan.
  4. Rosta i ugn 175°C ca 20-40 minuter tills kålroten blir gyllenbrun och mjuk på insidan. Ta ut och vänd kålroten i pannan med stekspade någon gång under tillagningen.
  5. Servera direkt.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: