ALLT OM HONUNG
Honungssenap med whiskey

Honungssenap med whisky

Ca 3 dl

Ingredienser

1 pkt (26 g) bruna senapsfrön
1 pkt (26 g) gula senapsfrön
1 dl vatten
1/2 msk vinäger
2 msk honung (gärna en smakrik honung typ ljunghonung eller skogshonung)
2 msk whisky
1/2 tsk salt
1/4 – 1/2 dl rapsolja

Tillagning

Koka senapsfrön med vatten så att de mjuknar.

Använd matberedare med stålkniv. Häll de blöta senapsfröna i matberedare och kör ca 5-6 min tills blandningen får en krämig konsistens av de gula fröna och bruna förblir hela.

Tillsätt vinäger, honung, whisky, salt och rapsolja och kör matberedaren en liten stund till.

Förvara honungssenapen med lock i kylskåp. Honungssenapen smakar bäst om den får mogna några dagar i kylen innan servering.

Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: