Honung förhöjer smaken i chokladtryffel till höjder ända upp i fjällen. Det här receptet ger ca 40 st oemotståndliga tryfflar att njuta av.
Ingredienser
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 100 g smör
- 300 g mörk choklad
- 4 msk honung
- 1 tsk vaniljpulver
- kakao till garnering
Eventuell smaksättning
- 1/2 krm malen kardemumma
- 1/2 msk snabbkaffe
- 2 droppar pepparmyntsolja
- 2 msk konjak
- 1 tsk rivet skal av ekologisk apelsin
Tillagning
- Koka upp grädde och smör.
- Tillsätt choklad i bitar, honung, vaniljpulver och eventuell smaksättning.
- Rör om tills chokladen har smält.
- Häll smeten i en djup tallrik eller skål och låt stå i kylen minst 2 timmar eller över natten.
- Rulla bollar av tryffeln eller spritsa ut toppar på en plåt.
- Rulla bollarna i kakao eller sikta över kakao om du spritsar toppar.
- Ät upp alla på en gång eller förvara svalt.