ALLT OM HONUNG
Honungstryffel

Honungstryffel

Honung förhöjer smaken i chokladtryffel till höjder ända upp i fjällen. Det här receptet ger ca 40 st oemotståndliga tryfflar att njuta av.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • 300 g mörk choklad
  • 4 msk honung
  • 1 tsk vaniljpulver
  • kakao till garnering

Eventuell smaksättning

  • 1/2 krm malen kardemumma
  • 1/2 msk snabbkaffe
  • 2 droppar pepparmyntsolja
  • 2 msk konjak
  • 1 tsk rivet skal av ekologisk apelsin

Tillagning

  1. Koka upp grädde och smör.
  2. Tillsätt choklad i bitar, honung, vaniljpulver och eventuell smaksättning.
  3. Rör om tills chokladen har smält.
  4. Häll smeten i en djup tallrik eller skål och låt stå i kylen minst 2 timmar eller över natten.
  5. Rulla bollar av tryffeln eller spritsa ut toppar på en plåt.
  6. Rulla bollarna i kakao eller sikta över kakao om du spritsar toppar.
  7. Ät upp alla på en gång eller förvara svalt.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.