ALLT OM HONUNG
Läppglans med bivax & ricinoolja | ALLT OM HONUNG

Läppglans med bivax och ricinolja

Gör hemgjord läppglans eller lip gloss med bivax och ricinolja. Du kan använda pigment om du vill men är inget måste, miljö- och hälsomässigt är det oftast bättre utan beroende på vad du använder.

Ingredienserna och proportionerna är bara som exempel att utgå ifrån, du kan prova dig fram till en konsistens du gillar. Du kan t.ex. tillsätta lite honung för söt smak. Men för att få snabb glans och fukt på dina läppar är det annars enklast att bara stryka på lite honung.

Ingredienser (att utgå ifrån)

  • 10 g ricinolja
  • 2 g bivax

Tillsatser

  • 1 krm pigment (om du vill)
  • 1 droppe E-vitamin (för längre hållbarhet om du vill)

Redskap

  • Brevvåg som mäter gram (om du inte kör på frihand)
  • Smältkärl, värmetålig behållare
  • Pinne att röra med
  • Liten kastrull med lite vatten i
  • Liten glas- eller metallburk att hälla läppglansen i

Väga bivax med våg | ALLT OM HONUNG

Har du en brevvåg som väger gram är det lättare att dosera proportionerna. Men det går så klart bra att höfta lite och prova sig fram till en bra konsistens. Tycker du att blandningen känns för hård eller lös smälter du om den och tillsätter olja respektive bivax.

Gör så här

  1. Ställ smältkärlet, en värmetålig behållare, på en brevvåg. Fyll på en ingrediens i taget enligt de angivna vikterna som riktlinje.
  2. Ställ smältkärlet i vattenbad, i en kastrull med lite vatten.
  3. Värm försiktigt vattnet på låg värme tills bivaxet smälter i oljan.
  4. Ta smältkärlet från värmen.
  5. Rör om medan blandningen svalnar tills den har en mjuk och smörig konsistens.
  6. När du är nöjd med konsistensen tillsätter du eventuella tillsatser och rör om ordentligt.
  7. Skopa ner blandningen i en mindre behållare av glas eller metall med lock.
  8. Applicera på läppar med ett finger och långtidsförvara i kylskåp.


vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

error: