Invertas är ett enzym som produceras i binas fodersaftskörtlar och bryter ner nektarns sackaros till fruksocker och druvsocker, som är de enda sockerarter honungsbin kan tillgodogöra sig.
Läs mer om enzymer i honung i boken Bin till nytta och nöje.
Invertas är ett enzym som produceras i binas fodersaftskörtlar och bryter ner nektarns sackaros till fruksocker och druvsocker, som är de enda sockerarter honungsbin kan tillgodogöra sig.
Läs mer om enzymer i honung i boken Bin till nytta och nöje.
Sorthonung är honung av nektar från specifika växter, säsong eller geografiska områden. Honung har olika smak, färg och konsistens beroende på vilka växter honungsbin har hämtat nektar och andra söta växtsafter ifrån...
Honung – från blomma till burk Honungsbin samlar nektar som finns i blommor och även andra söta växtsafter från naturen. Nektarn omvandlar de till det vi kallar honung och lagrar den i bikupans vaxkakor. När bina...
Recept på gáhkku, glödkaka eller hällbröd som får jäsa med honung, ett mjukt och segt tunnbröd i samiskt stil. Ingredienser 5 dl vatten 25 jäst 1/2 dl honung 1 nypa salt 10-12 dl vetemjöl 50 g smör Gör så här Blanda...
Mjuk och god fudge med honung är ett måste när det lackar mot jul. Video som visar hur du lagar egen fudge med honung. Ingredienser 3 dl socker 2 dl grädde 1 dl mjölk 2 msk honung 2 msk smör 1 tsk vaniljpulver Gör så...
Rapshonung är en monofloral sorthonung som härstammar till större delen av nektar från växten raps. I jordbruksområden där raps odlas på stora fält kan biodlare få betydande skördar av oljeväxthonung. Rapsodlingar är...
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.
ALLT OM HONUNG™ Copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Om webbplatsen. Cookie Policy (EU). Kontakta oss.
Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.