ALLT OM HONUNG
Jordnötsrutor med honung och choklad - Recept | ALLT OM HONUNG

Jordnötsrutor med honung och choklad

Goda godisbitar med jordnötter, honung under ett täcke av choklad. Till fikat, som godis eller energibar efter hårt arbete i trädgården och bigården. Här används jordnötter men du kan ersätta dom med andra nötter, mandlar, frön eller torkad frukt om du föredrar det. Öka mängden honung för mjukare konsistens eller torra ingredienser för fastare form.

Ingredienser

300 g jordnötter
2-3 dl honung
1 krm vaniljpulver
1/2 tsk salt (om jordnötterna är osaltade)
5 dl cornflakes, lätt krossade
180 g choklad
1 msk vegetabilisk olja

Gör så här

  1. Mixa jordnötter i matberedare till önskad grovlek.
  2. Lägg de mixade jordnötterna, honung, vaniljpulver och salt i en kastrull.
  3. Värm försiktig på låg värme och rör om tills allt blandas.
  4. Ta från värmen och blanda ner cornflakes.
  5. Bred ut massan på bakplåtspapper i en form ca 15×20 cm. Platta till med en gaffel så att den ligger jämn i formen.
  6. Smält choklad i vattenbad och rör med vegetabilisk olja.
  7. Bred chokladsmeten över jordnötsmassan och låt stelna i kylskåp.
  8. Lyft ut bakplåtspappret från formen och skär bitar på en skärbräda.
  9. Förvara i kylskåp med ett lock, ett fat eller en bivaxduk över.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.