ALLT OM HONUNG
Kanelbullar med honung

Kanelbullar med honung

Recept på bullar med honung, kanel eller kardemumma. Serveras till kaffe eller mjölk.

Deg

ca 750 g vetemjöl
5 dl mjölk
150 g smör
1/2 dl honung
2 tsk vaniljsocker
25 g jäst
1 krm salt

Fyllning

200 g rumsvarmt smör
1,5 dl honung
75 g rivna mandlar
1 tsk vaniljsocker
Kanel eller kardemumma

Pensling och garnering

1 ägg
pärlsocker

Gör så här

  1. Smält smör, tillsätt mjölk så att temperaturen blir fingervarm, 37°C.
  2. Häll blandningen över den söndersmulade jästen. Blanda tills jästen löser sig.
  3. Tillsätt honung, salt och vaniljsocker.
  4. Rör ner mjölet tills blandningen är klumpfri. Arbeta inte degen för länge.
  5. Låt degen jäsa till dubbel storlek.
  6. Blanda alla ingredienserna till fyllningen utom kanel eller kardemumma.
  7. Häll upp degen på bakbord och dela den i två delar.
  8. Kavla ut degen, bred ut fyllningen och strö över kanel eller kardemumma.
  9. Rulla ihop och skär varje rulle i ca 24 bitar.
  10. Låt jäsa övertäckta med bakduk i 30 min.
  11. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  12. Baka i 220° ugn, ca 5-10 min tills bullarna fått gyllenbrun färg.
  13. Låt svalna på galler innan servering.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: