ALLT OM HONUNG
Kanelbullar med honung

Kanelbullar med honung

Recept på bullar med honung, kanel eller kardemumma. Servera till fikat med kaffe, örtte, mjölk eller saft.

Deg

  • Ca 750 g vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 150 g smör
  • 1/2 dl honung
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 25 g jäst
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl honung
  • 75 g rivna mandlar
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Kanel eller kardemumma

Pensling och garnering

  • 1 ägg
  • Pärlsocker

Gör så här

  1. Smält smör, tillsätt mjölk så att temperaturen blir fingervarm, 37°C.
  2. Häll blandningen över den söndersmulade jästen. Blanda tills jästen löser sig.
  3. Tillsätt honung, salt och vaniljsocker.
  4. Rör ner mjölet tills blandningen är klumpfri. Arbeta inte degen för länge.
  5. Låt degen jäsa till dubbel storlek.
  6. Blanda alla ingredienserna till fyllningen utom kanel eller kardemumma.
  7. Häll upp degen på bakbord och dela den i två delar.
  8. Kavla ut degen, bred ut fyllningen och strö över kanel eller kardemumma.
  9. Rulla ihop och skär varje rulle i ca 24 bitar.
  10. Låt jäsa övertäckta med bakduk i 30 min.
  11. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  12. Baka i 220° ugn, ca 5-10 min tills bullarna fått gyllenbrun färg.
  13. Låt svalna på galler innan servering.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: