ALLT OM HONUNG
Kolapaj med honung - Recept | ALLT OM HONUNG

Kolapaj med honung

Recept på honungskolapaj – en mastig och söt paj med smulig deg och fyllning av kolasås med smak av honung. Servera till fikastunden eller som dessert. Receptet ger cirka 10 bitar om du inte äter upp hela själv.

Ingredienser deg

100 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten

Ingredienser fyllning

2 dl vispgrädde
2 dl honung
2 dl socker
100 g smör
1 krm vaniljpulver
1 krm salt

Till servering

Vispgrädde
Bär, t.ex. röda vinbär, svarta vinbär, blåbär, lingon eller björnbär

Gör så här

  1. Mixa smör och vetemjöl i matberedare. Tillsätt vatten och mixa igen.
  2. Kavla ut degen och tumma till den över en form. På bilden används en gjutjärnspanna med tjockt pajskal, men du kan välja form och tjocklek efter smak.
  3. Grädda pajskalet i ugn 200°C ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Koka grädde, honung och socker i kastrull tills temperaturen är 120°C.
  5. Ta kastrullen från värmen, rör ner smör, vaniljpulver och salt.
  6. Låt kolasmeten svalna och häll den sedan i pajskalet.
  7. Ställ i kylskåp till nästa dag.
  8. Servera honungskolapajen med t.ex. vispad grädde och/eller färska bär.
  9. Frys in om du inte äter allt direkt, annars kan kolasåsen sakta flyta ut när bitar är skurna ur pajen.


vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare.  Läs mer

error: