ALLT OM HONUNG
Kolasås med honung | ALLT OM HONUNG

Kolasås med honung

Gör din egen kolasås med honung. Servera honungskolasås t.ex. till honungsglass, frukt eller bär, som dessert eller till fikat. Receptet räcker till cirka 4-8 portioner.

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl honung
  • 1 dl socker
  • 50 g smör
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Till servering

  • Glass
  • Frukt eller bär
  • Nötter eller mandlar, hackade

Gör så här

  1. Koka upp grädde, honung, och socker i en kastrull. Låt sjuda på låg värme till 120°C.
  2. Ta kastrullen från värmen, tillsätt smör och vaniljpulver, och rör om ordentligt.
  3. Låt såsen svalna innan den hälls över t.ex. glass, frukt eller bär.
  4. Rosta (om du vill), hacka och strö över nötter eller mandlar för extra piff på desserten.
  5. Såsen håller begränsad tid i kylskåp. Frys annars in, värm på svag värme för att göra den flytande igen vid servering.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.