ALLT OM HONUNG
Kräftlag med honung

Kräftlag med honung och mjöd

Gör din egen kräftlag med honung och mjöd eller mölska.

Ingredienser

  • Färska, okokade eller frysta kräftor

Kräftlag

  • 1 1/2 l vatten per kilo kräftor
  • 1 flaska öl, mjöd eller mölska, 33 cl
  • 2 msk honung
  • 8 dillkronor
  • 1 tsk anis
  • 3/4 dl salt

Gör så här

  1. Blanda allt utom kräftorna i en kastrull och koka upp lagen.
  2. Alternativ 1, Färska, okokade kräftor; Lägg i lagen, koka i 8 min och kyl sedan ner fort. Låt stå i kylskåp ett dygn.
  3. Alternativ 2, Tinade kräftor; Låt lagen svalna, sila den sedan över kräftorna och låt stå i kylskåp ett dygn.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.