ALLT OM HONUNG
Krusbärssaft med honung | ALLT OM HONUNG

Krusbärssaft med honung

Recept på saft av de suraste av krusbär sötad med den sötaste av honung.

Ingredienser

  • Ca 1 1/2 l krusbär, snoppade
  • 6 dl vatten
  • 500 g honung

Gör så här

  1. Koka upp vattnet och häll i bären.
  2. Låt sjuda ca 5-10 minuter tills bären brister i skalen. Mosa bären med en potatisstomp.
  3. Häll i en silduk och låt självrinna ca 30-60 minuter i en kastrull.
  4. Koka upp vätskan i en kastrull och rör ner honungen, eller låt svalna till cirka 40°C om du inte vill pastörisera honungen.
  5. Tappa i flaska med kork, förvara i kyl och konsumera inom någon vecka. Eller frys in krusbärssaften i flexibel förpackning.
  6. Saften är koncentrerad och späds med vatten vid servering.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.