ALLT OM HONUNG
Lingonsylt med honung | ALLT OM HONUNG

Lingonsylt med honung

Gör lingonsylt sötad med honung istället för raffinerat socker. Servera din honungslingonsylt t.ex. till gröt, ostkaka, blodpudding, rårakor, kroppkakor, köttbullar, klappgröt, vilträtter eller renskavsrätter. Sylten håller rätt länge i kylskåp men gör inte större sats än du konsumerar inom ett par månader. Frys hellre in bären än sylten.

Ingredienser

1 kg lingon
1 dl vatten (använder du frusna lingon kan vattnet utgå)
400 g honung

Tillagning

  1. Koka lingon och vatten ca 2-4 min.
  2. Tag bort grytan från värmen, låt svalna något och tillsätt honungen under omrörning.
  3. Ös upp sylten i väl rengjorda glasburkar och sätt genast på lock.
  4. Förvara i kylskåp.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.