Lingonsylt med honung

Lingonsylt med honung

Att göra lingonsylt med honung är ett utmärkt alternativ till raffinerat socker.

Ingredienser

1 kg lingon
1 dl vatten (med frusna lingon kan vattnet utgå)
400 g honung

Tillagning

Koka lingon och vatten ca 2-4 min. Tag bort grytan från värmen, låt svalna något och tillsätt honungen under omrörning. Ös upp sylten i väl rengjorda glasburkar och sätt genast på lock. Förvara svalt.

Servera honungslingonsylt till exempelvis gröt, blodpudding, rårakor, kroppkakor, köttbullar, vilt eller renskav.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: