ALLT OM HONUNG
Morotsfrallor med honung | ALLT OM HONUNG

Morotsfrallor med honung

Fina frallor bakade med morötter och honung. Gott matbröd till fruskot eller mellis.

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 2 msk honung
  • 2 msk rapsolja
  • ca 200 g morötter, fint rivna
  • 1 msk salt
  • 4 dl rågmjöl
  • 6 dl vetemjöl

Garnering

  • Vetemjöl

Gör så här

  1. Rör ut jäst, honung och rapsolja i vattnet, i en bunke.
  2. Tillsätt mjölet lite i taget och blanda väl.
  3. Tillsätt morötterna och blanda väl.
  4. Låt jäsa under duk i kylskåp över natten eller ca 12 timmar.
  5. Stjälp upp degen och dela 2 bitar.
  6. Rulla ut längder och dela varje längd i 8 bitar.
  7. Lägg bitarna på plåt, pudra med lite vetemjöl.
  8. Ställ in plåten i ugnen och stänk vatten med en pensel eller blomspruta över bröden.
  9. Baka i 225°C ca 15 minuter eller tills frallorna får färg.
  10. Låt svalna på galler innan servering eller infrysning.
error: