Morotsmarmelad med honung

Morotsmarmelad med honung
Ingredienser

500 g morötter
2 ekologiska citroner
250 g honung
250 g strösocker

Tillagning

Skala morötterna och riv dem grovt.

Tvätta citronerna, dela dom i 4 delar och skär delarna i tunna skivor.

Blanda alla ingredienser i en stot gryta och rör om tills honungen och sockret löst sig.

Täck grytan och låt stå i 24 timmar.

Koka upp massan, sänk värmen och låt den koka sakta i ca 40 min utan lock.

Lägg på ett lock och låt koka ca 30 min till.

Fyll marmeladen i väl rengjorda och varma glasburkar. Sätt på lock.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: