Piffig soppa med morötter, ingefära och honung. Receptet ger ca 4 portioner.
Ingredienser
- 1 liter buljong
- 3 stora morötter eller 500 g skurna i slattar
- 1 liten lök, finhackad
- 1 msk honung
- 1 msk apelsinsaft eller apelsinjos
- 1 tsk färsk ingefära, riven
- Salt och peppar
Förslag på tillbehör
- Persilja, basilika eller gräslök
- Gräddfil
- Stekta brödtärningar
- Rostade pumpakärnor
- Matbröd med pålägg av pesto med morotsblast; mixa morotsblast, nötter, vegetabilisk olja och en klyfta vitlök i matberedare.
Gör så här
- Koka lök och morot mjuk i buljongen.
- Mixa slät med stavmixer.
- Tillsätt honung, apelsinsaft och ingefära.
- Låt koka upp igen och spä eventuellt med vatten om du vill ha tunnare konsistens.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera i skålar med tillbehör du föredrar.