Knyten av smördeg fyllda med torkad frukt, nötter och honung.
18 st
Ingredienser
Smördeg, fryst, 6 plattor
Fyllning
1 äpple
6 torkade fikon eller dadlar
1 dl nötter eller mandlar
1/2 dl kesella
1/2 dl honung
1 tsk malen kanel
Gör så här
- Ta ut smördegen och låt tina enligt förpackningen.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Riv äpplet grovt.
- Finhacka nötter och torkad frukt.
- Blanda alla ingredienserna med Kesellan.
- Kavla smördegsplattorna lite på bredden och längden.
- Skär varje platta i 3 delar.
- Bred fyllning på hälften av smördegsplattorna och vik dem dubbla.
- Nyp ihop kanterna med en gaffel (som piroger).
- Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 min.
- Låt svalna och pudra med florsocker och kanel.