ALLT OM HONUNG
Smördegsknyten med honungsfyllning

Smördegsknyten med honungsfyllning

Knyten av smördeg fyllda med torkad frukt, nötter och honung.

18 st

Ingredienser

Smördeg, fryst, 6 plattor

Fyllning

1 äpple
6 torkade fikon eller dadlar
1 dl nötter eller mandlar
1/2 dl kesella
1/2 dl honung
1 tsk malen kanel

Gör så här

  1. Ta ut smördegen och låt tina enligt förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Riv äpplet grovt.
  4. Finhacka nötter och torkad frukt.
  5. Blanda alla ingredienserna med Kesellan.
  6. Kavla smördegsplattorna lite på bredden och längden.
  7. Skär varje platta i 3 delar.
  8. Bred fyllning på hälften av smördegsplattorna och vik dem dubbla.
  9. Nyp ihop kanterna med en gaffel (som piroger).
  10. Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 min.
  11. Låt svalna och pudra med florsocker och kanel.


vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

error: