Smördegsknyten med honungsfyllning

Smördegsknyten med honungsfyllning

18 st

Ingredienser

Smördeg (fryst, 6 plattor)

Fyllning

1 äpple
6 torkade fikon eller dadlar
1 dl nötter eller mandlar
1/2 dl kesella
1/2 dl honung
1 tsk malen kanel

Tillagning

Ta ut smördegen och låt tina enligt förpackningen.

Sätt ugnen på 225°C.

Riv äpplet grovt.

Finhacka nötter och torkad frukt.

Blanda alla ingredienserna med Kesellan.

Kavla smördegsplattorna lite på bredden och längden.

Skär varje platta i 3 delar.

Bred fyllning på hälften av smördegsplattorna och vik dem dubbla.

Nyp ihop kanterna med en gaffel (som piroger).

Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 min.

Låt svalna och pudra med florsocker och kanel.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: