ALLT OM HONUNG
Pain d'épices med honung

Pain d’épices med honung

Ett franskt kryddbröd bakat med honung, som passar bra till ostbrickan.

Ingredienser

1 dl honung
1/2 dl rå- eller farinsocker
1 1/2 dl grädde
1 msk blandat anis och fänkål
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 dl torkade aprikoser
1 dl grovhackad mandel
1 dl valnötter
1 dl solrosfrö
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat eller bakpulver
Smör och finhackad mandel, nötter eller frön till formen.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka honung, råsocker eller farin, grädde och samtliga kryddor i en kastrull och låt svalna.
  3. Hacka aprikoserna och blanda med mandel, nötter och frön. Sätt till mjöl, salt och jäsmedel.
  4. Blanda det torra med den avsvalnade vätskan.
  5. Smörj och bröa en form med hacket av mandel eller nötter och fröin.
  6. Fyll formen med smet och grädda i mitten av ugnen ca 50 minuter. Prova med en sticka om den är torr.
  7. Låt svalna innan servering.
Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: