Pain d’épices med honung

Pain d'épices med honung

Ett franskt kryddbröd bakat med honung, som passar bra till ostbrickan.

Ingredienser

1 dl honung
1/2 dl rå- eller farinsocker
1 1/2 dl grädde
1 msk blandat anis och fänkål
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 dl torkade aprikoser
1 dl grovhackad mandel
1 dl valnötter
1 dl solrosfrö
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat eller bakpulver
smör och finhackad mandel, nötter eller frön till formen.

Tillagning

Sätt ugnen på 175°

Koka honung, råsocker eller farin, grädde och samtliga kryddor i en kastrull och låt svalna.

Hacka aprikoserna och blanda med mandel, nötter och frön. Sätt till mjöl, salt och jäsmedel.

Blanda det torra med den avsvalnade vätskan.

Smörj och bröa en form med hacket av mandel eller nötter och fröin.

Fyll formen med smet och grädda i mitten av ugnen ca 50 minuter. Prova med en sticka om den är torr.

Honung Bivax Bipollen Bok
Svensk honung - Köpa Honung - Närproducerad Honung
Biodling
PR-Produkter för Svensk biodling, biodlare och honung
Tryck egna etiketter

Recept och tips med biprodukter

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: