ALLT OM HONUNG
Pepparkaksbröd med honung

Pepparkaksbröd med honung

Juligt matbröd med honung och pepparkakssmak. Underbart gott med smör, en stark ost och/eller honung.

Ingredienser

100 g honung
100 g smör
50 g socker
1 ägg
200 g vetemjöl
100 g russin
35 g torkade fikon eller aprikoser, skurna i bitar
35 g mald mandel
1 påse pepparkakskrydda (eller 1 tsk kanel, 1 tsk kardemumma, 1 tsk ingefära, 1 tsk malda nejlikor)
1/2 tsk bikarbonat
1 1/4 dl öl
Smör och skorpmjöl till ugnsform

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Värm honung smörig om den är fast.
  3. Lägg rumsvarmt smör i en bunke. Häll över honung , tillsätt socker och strö över kryddor. Rör om ordentligt.
  4. Tillsätt ägg, torkad frukt och mald mandel.
  5. Lös upp bikarbonat i öl och häll i degen. Blanda ner mjöl sist.
  6. Fördela degen i en smord och bröad form.
  7. Grädda nedre delen av ugnen i ca 1 timme och 45 min.
  8. Prova brödet med en sticka. Om det inte kladdar är brödet färdigt att ta ut.
  9. Låt svalna i formen innan det stjälps upp på galler.
  10. Låt sedan brödet kallna under en duk.
  11. Servera med smör, en stark ost och/eller honung.


vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

ALLT OM HONUNG™ copyright © ARTCOPY SWEDEN AB. Innehållet är juridiskt skyddat och får ej kopieras eller digitalt överföras till andra innehållsägare. Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mer

error: