ALLT OM HONUNG
Pepparkaksbröd med honung

Pepparkaksbröd med honung

Juligt matbröd med honung och pepparkakssmak. Underbart gott med smör, en stark ost och/eller honung.

Ingredienser

  • 100 g honung
  • 100 g smör
  • 50 g socker
  • 1 ägg
  • 200 g vetemjöl
  • 100 g russin
  • 35 g torkade fikon eller aprikoser, skurna i bitar
  • 35 g mald mandel
  • 1 påse pepparkakskrydda (eller 1 tsk kanel, 1 tsk kardemumma, 1 tsk ingefära, 1 tsk malda nejlikor)
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 1/4 dl öl
  • Smör och skorpmjöl till ugnsform

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Värm honung smörig om den är fast.
  3. Lägg rumsvarmt smör i en bunke. Häll över honung , tillsätt socker och strö över kryddor. Rör om ordentligt.
  4. Tillsätt ägg, torkad frukt och mald mandel.
  5. Lös upp bikarbonat i öl och häll i degen. Blanda ner mjöl sist.
  6. Fördela degen i en smord och bröad form.
  7. Grädda nedre delen av ugnen i ca 1 timme och 45 min.
  8. Prova brödet med en sticka. Om det inte kladdar är brödet färdigt att ta ut.
  9. Låt svalna i formen innan det stjälps upp på galler.
  10. Låt sedan brödet kallna under en duk.
  11. Servera med smör, en stark ost och/eller honung.


vensk honung Kläder Affischer Honungsbi | ALLT OM HONUNG Honungsbroschyr - Honung broschyr

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Följ eller kontakta oss.

error: