ALLT OM HONUNG
Pitabröd med honung | ALLT OM HONUNG

Pitabröd med honung

Mjukt och segt tunnbröd i runda kakor bakade med honung. Brödet får ett hålrum vid gräddning och kan fyllas med innehåll vid servering. Men pitabröd är lika gott som det är med smör och pålägg eller tillbehör t.ex. till grytor.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1 msk honung
  • 5 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 12-13 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Blanda jäst, honung, vatten och salt i en stor bunke eller skål. Rör ut så att jästen löser sig ordentligt.
  2. Tillsätt mjöl i omgångar och rör så att det löser sig ordentligt varje gång.
  3. Låt degen jäsa till dubbel storlek i kärlet under duk, det kan ta ett par timmar.
  4. Dela degen i 8 bitar och kavla ut varje bit till en rund kaka med ca 20 cm i diameter.
  5. Sätt ugnen på 250°C och låt kakorna jäsa på bakplåt tills spisen når sin värme.
  6. Baka 5-10 minuter till kakorna börjar få en svag färg, de ska kännas mjuka men inte vara torra.
  7. Låt pitabröden svalna lite på galler men servera sedan gärna direkt om du inte fryser in dom.

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.

error: