ALLT OM HONUNG
Fluffiga Hirams plättar | ALLT OM HONUNG

Pösiga plättar med honung

Recept på fluffiga plättar i Hirams-stil att servera med honung och bär eller honungssylt.

Ingredienser

  • 65 g smör
  • 1 dl mjöl
  • 2 dl vatten
  • 4 st ägg, separerade gulor och vitor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt

Till servering

Gör så här

  1. Koka smör, mjöl och vatten och rör om till en smet.
  2. Tillsätt äggulor och rör om.
  3. Vispa grädde hårt.
  4. Vispa äggvita fluffigt.
  5. Vänd ner grädde och äggvita i smeten.
  6. Grädda på plättlagg på en sida.
  7. Lägg ihop 2 plättar i taget mot varandra med den ogräddade sidan och placera på bakplåt.
  8. Grädda plättarna i ugn 200°C ca 6-8 minuter tills de sväller upp.
  9. Servera omedelbart så att de inte sjunker ihop igen som på bilden ;).

ALLT OM HONUNG

Sveriges bästa sajt om honung och biprodukter. Här finns alla fakta, recept och tips för ditt hushåll. Följ eller kontakta oss för synpunkter eller önskemål.